Wie zin heeft in een verrassende avondwandeling met onderweg genieten van lekkere ambachtelijk gebrouwen biertjes, en bovenop een aantal bijzonder smakelijke hapjes wil degusteren, die kruist zaterdag 27 oktober best aan in zijn agenda.

Landelijke Gilde Geel-Holven organiseert dan de tweede editie van ‘Lekkers mé e kolleke’, een combinatie van een gezonde wandeling en van veel heerlijks genieten. Vooraf eten of drinken wordt daarom ten stelligste afgeraden.
 
Als het over eten en drinken gaat, dan zit je altijd goed bij de Landelijke Gilde. Voor de eerste editie van ‘Lekkers mé e kolleke’ noteerden ze in Holven vorig jaar zo’n tweehonderd deelnemers. De reacties waren zo positief dat een tweede editie moeilijk kon uitblijven. Er werd een nieuw verrassend parcours uitgetekend (iets meer dan 6 kilometer) en heel wat biertjes en gerechten geproefd, gewikt en gewogen.
 
Kortom bij de Landelijke Gilde van Holven zijn ze helemaal klaar om van Lekkers mé e kolleke 2 een succesrijke editie te maken. Bij de uitverkoren bieren duiken het vermaarde Vlietbier van Jules Molenberghs en de Olense Odlo op naast, een Boerke/Boerinneke, een Vals Paterke en de enige echte doorrijpte‘Straffe Gilde’. Dat laatste werd vorig jaar gebrouwen door meester bierbrouwer Dré Gastmans ter gelegenheid van 90 jaar Landelijke Gilde in Holven..

Voor de Bob’s onder de deelnemers worden frisdranken en koffie voorzien.
Aan de deelnemers van deze iets meer dan zes kilometer lange wandeling worden aangepast schoeisel en een zaklamp aangeraden. Tussen 18 en 20 uur kan men daarvoor vertrekken in de parochiezaal van Geel-Holven langs de Kapelstraat. Het ganse parcours wordt bewegwijzerd. Met al die proeverijen en versterkende drankjes en hapjes erbij mag men rekenen dat men zo’n 3 uur onderweg is.

Deelnemen kost 13 euro per persoon. Kaarten hiervoor zijn tot en met dinsdag 23 oktober te verkrijgen in Toerismehuis de Waag op de Markt, bij Studico aan de dr.-Vandeperrestraat, en bij de bestuursleden van LG-Holven (zie www.landelijkegildeholven.be). Inschrijven kan ook door storting van het vereiste bedrag op rekening 733-3090510-23 van Landelijke Gilde Holven. De kaarten liggen dan klaar aan de inkom.
Ook op zaterdag 27 oktober zijn er ook nog een beperkt aantal deelnemingskaarten verkrijgbaar. Maar die kosten dan wel 15 euro. (lv)